Kristályterápia

A kristálygyógyászat közel egyidős az emberiséggel, a kristályokat már több mint 80.000 éve használjuk a Földön. Az ősi civilizációkban (azték, inka, maja) fegyvereket készítettek belőlük vadászatuk sikerességének erősítésére, különböző szimbólumokat képviselő amulettként védelmező kövekként viselték őket.

A kövek energiájával szent tárgyakat, oltárokat, templomokat, kultikus helyeket és vallási rituálékat lehetett erősíteni és védeni. A kristály „leghétköznapibb” felhasználási módja pedig ékszerként a ruha vagy a haj, test díszítése, illetve krémek, olajok és egyéb kozmetikumok készítése volt: az ókori Egyiptomban például a szem és a haj díszítéséhez malachitot, az arc pirosításához rubint, a szemhéj festéséhez lapis lazulit használtak.

Régóta tapasztalják az emberek, hogy a nemeskövek fizikai ereje életük minden területére nagy hatást gyakorol. A kristályok mint eleven lények, a kozmikus világ rezgésének hordozói sugároznak, rezgésükkel energiát tudunk átadni, közvetíteni vagy harmonizálni, és ezáltal gyógyítani.

A gyógyítás végeredményét pedig a minden élő szervezetben előforduló és valamennyi életfolyamatért felelős ásványi anyag és kristályszerkezet, valamint a különböző kristályszerkezetű kristályokban megtalálható ásványi anyagok egymással való kölcsönhatása adja meg. A kristályok sugárzó energiája pedig egyaránt gyógyít testet, szellemet és lelket.

 Kristálykezelések a 7 fő kristály energiájával:

Hegyikristály:

Lelőhelyek: Brazília, Alpok, Madagaszkár, Amerikai Egyesült Államok, Japán, Urál vidéke, Svájc, Németország, Srí Lanka, Olaszország, Franciaország.

Csakra: minden csakra, elsősorban a korona csakra

Jegyek: mindegyik.

Kínai csillagjegyek: mindegyik.

Elem: föld.

Sajátosságai: tejszerűen átlátszó, ezért tejkvarcnak is nevezik.

Tulajdonságai: az erő kristálya. A Fény kristálya, és a Világmindenség erejét szimbolizálja. A leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kvarc, amely felszabadítja, elnyeli, tárolja és szabályozza az energiát. Segíti a belsőlátás kialakulását, segít emlékezni a múltra, s útmutató a spirituális fejlődés útján. Az Ember szimbóluma, a Lélek tükre, amely a fejlődésünkért vívott harcukat mutatja. Letisztázza a gondolatainkat, és a hit erejével, az intuitív átéléssel elvezet az igazi bölcsességhez.

Gyógyhatása: általános kristály, minden betegség kezelésére alkalmas. A harmónia megtestesülésének tartják, mert az embernek nem csak erőt, hanem tiszta gondolatokat is ad.

Ametiszt:

Lelőhelyek: Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada, Brazília, Mexikó, Urál-hegység, Sri Lanka, Uruguay, Kelet-Afrika, Szibéria, India, Japán, Franciaország.

Csakra: harmadik szem csakra.

Jegyek: Kos, Szűz, Vízöntő, Nyilas, Halak, Skorpió.

Kínai csillagjegyek: Sárkány, Kakas, Disznó, Patkány, Tigris,

Nyúl.

Elem: tűz, levegő.

Sajátosságai: a spiritualitás köve. Semlegesíti a geopatikus stresszt és a káros környezeti energiákat, természetes nyugtató hatással bír. Fokozza a testi erőt, az önbizalmat.

Tulajdonságai: segít megőrizni a józanságot, megszünteti a függőséget és a mértéktelenséget. Megszünteti az álmatlanságot és véd az ismétlődő rémálmok ellen.  Érzelmi egyensúlyt teremt, enyhíti a szomorúságot és a bánatot, erősíti a Teremtőbe vetett hitet, a szeretetet, az önzetlen szolgálatot és a spirituális bölcsességet, a belsőlátás kialakulását.

Gyógyhatása: serkentőleg hat a hormonális rendszerünkre, összehangolja a belső elválasztású mirigyeink működését, és fokozza az anyagcserét. Idegnyugtató és vérnyomás-szabályozó hatása van. Erősíti az immunrendszert, a szívműködést, fokozza a vitalitást. Oldja a feszültséget az izmok területén, kedvező hatással van a tüdő- és bőrbetegségekre, a sejtzavarokra, valamint a légutak rendellenességeire.

Kalcedon:

Lelőhelyek: Brazília, India, Lengyelország, Namíbia, Németország, Madagaszkár, Srí Lanka, Olaszország, Szibéria, Új-Zéland, Uruguay,Amerikai Egyesült Államok.

Csakra: torok csakra.

Jegyek: Kos, Oroszlán, Bika, Szűz, Vízöntő, Ikrek.

Kínai csillagjegyek: Sárkány, Kígyó, Ló, Majom, Kakas, Tigris.

Elem: levegő, némi víz (fehér változat).

Sajátosságai: áttetsző, jobbára színtelen. A színes változatok közül a szakirodalom a réteges kalcedont ónixnak, a fekete erekkel tarkítottat mokkakőnek, a vérvörös színűt karneolnak, a kékeszöld változatot krizopráznak, a piros pöttyökkel díszített zöldet heliotropnak nevezi.

Tulajdonságai: az ősi tibetiek a lótuszvirág jelképeként a tökéletesség, az igazi szépség és az erő szimbólumaként értelmezték. Harmonizálja a torok csakránkat és ezzel az elfojtott érzéseinket felszínre hozza.. Ha szónoklatoknál a markunkba rejtjük, védőangyalként fog segíteni és megtanít végighallgatni mások gondolatatait, ugyanakkor a saját gondolatainkat is jobban rendezzük. A Jupiter hatása alatt álló kőben rejlő misztikus erőket elsősorban a levegő táplálja.

Gyógyhatása: főleg a torok csakra terültén fejti ki hatását. Alkalmas légúti megbetegedések kezelésére, erősíti a hangszálakat. Beszédképességet javító tulajdonsága miatt beszédzavarok és dadogás ellen is alkalmas. Idegnyugtató, szorongásoldó hatású. Szoptató anyáknál javítja a tejtermelést, de emlőgyulladás gyógyítására is használatos. Emlőráknál befolyással van a sejtekre. A hormontermelő mirigyek működése minden zavaránál ajánlott a használata. A belső elválasztású mirigyekre és az anyagcserére gyakorolt hatása révén cukorbetegek számára is ajánlott, mivel szabályozza a vércukorszintet. Segít legyűrni az utazási betegséget, enyhíti a hányingert, a frontérzékenységet, befolyásolja a nyirokáramlást. A diéta elősegítésére is igen alkalmas.

Rózsakvarc:

Lelőhelyek: Urál vidéke, Dél-Afrika, Amerikai Egyesült Államok, Brazília, Japán, India, Madagaszkár.

Csakra: szív csakra.

Jegyek: Bika, Rák, Mérleg.

Kínai csillagjegyek: Kígyó, Bárány, Kutya.

Elem:levegő.

Sajátosságai: rózsapíros színét a kvarcba beépülő nyomelemnyi titán okozza. Öngyilkos kristálynak is nevezik, mert képes úgy átadni az energiáját, hogy még a színét is teljesen elveszti, átlátszóvá válik.

Tulajdonságai: a feltétel nélküli szeretet és a béke köve. A szív csakra gyógyítója, a szeretet igazi értelmére tanít. A rózsakvarc a nagy kibékítő, bevonzza a szerelmet, megtanít elengedni másokat, megbocsátásra szólít fel, hogy a kapcsolatok magasabb szintre léphessenek. Eltávolítja a negatív energiákat, pozitívvá változtatja az emberek gondolkodását. Tompítja a szerelmi bánatot, visszaadja a lelki egyensúlyt. Megnyugtatja az idegeket, segít a harag és a gyerekként átélt traumák feldolgozásában.

Gyógyhatása: erősíti a szívet, ajánlott a szívinfarktus megelőzésére, és szabályozza a vérkeringést. Javítja a szövetek vérellátását és a testfolyadékokból eltávolítja a szennyező anyagokat. A tüdőre is jó hatással van. Tisztítja a vesét, a mellékvesét, méregteleníti a májat. Fokozza a termékenységet, növeli a potenciát.

Citrin:

Lelőhelyek: Brazília, Madagaszkár, Urál vidéke, Franciaország, Nagy-Britannia, Amerikai Egyesült Államok, Délnyugat-Afrika, Burma, Namíbia.

Csakra:  napfonat csakra, szex csakra.

Jegyek: Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Bak.

Kínai csillagjegyek: Kígyó, Ló, Majom, Kakas, Disznó, Bivaly.

Elem:föld, levegő.

Sajátosságai: vastartalmú hegyikristály, amely valószínűleg magas hőmérséklet hatására vált halvány (fakó) sárga színűvé.

Tulajdonságai: a nap erejét hordozza magában. Fokozza a kreativitást, nyitottabbá, magabiztosabbá tesz. Semlegesíti a negatív energiákat, pozitív gondolkodásra ösztönöz. Támogatja a tiszta gondolatokat, ösztönzi a kozmikus tudatot, megvilágítja a bölcsesség és a béke útját. Vonzza a sikert, a gazdagságot, a gyarapodást és az élet pozitív területeit. Különösen ajánlott különc, fantáziadús, művész, magabiztos embereknek, akik szeretik a kihívásokat. Segít feldolgozni a megrázó élményeket, elűzi gondjainkat, a depressziót, lelki válság esetén vigaszt nyűt, fénye megvilágosítja a gondolatainkat. A tüzesebb, sötétebb színű citrin segít a félelmek legyőzésében, tisztítja napfonat csakrát, védelmezi az aurát.

Gyógyhatása: kiváló energiafeltöltő, megszünteti a fáradtságot. Tisztítja az emésztőrendszert és visszafordítja az elváltozással járó betegségeket. Igen hasznos a cukorbetegségnél, mert elősegíti és irányítja az inzulintermelést. Fokozza a szervezet méregtelenítését, erősíti az immunrendszert, a nyirokrendszert és a vegetatív idegrendszert. Egyensúlyban tartja a hormonális rendszert. Különösen ajánlott a gyermekek ágybavizelése esetén, mert erősítőleg hat a gyenge hólyagra és a vesékre. Használják látásproblémák enyhítésére, valamint a csecsemő- és a pajzsmirigy kiegyensúlyozására.

Karneol:

Lelőhelyek: Brazília, Egyiptom, India, Észak-Afrika, Románia, Japán, Szibéria, Uruguay.

Csakra: tőcsakra (vörös karneol), szex csakra (sárga karneol).

Jegyek: Nyilas, Bak, Bika, Rák, Szűz,Ikrek.

Kínai csillagjegyek: Ló, Bárány, Kakas, Patkány, Bivaly.

Elem: levegő (sárga), tűz.

Sajátosságai: különböző színekben fordul elő: a sötétvöröset hím karneolnak, a sárgáspirosat nő karneolnak nevezik.

Tulajdonságai: az életerő és az életöröm köve. Önbizalmat ad, elűzi a rosszat, távol tartja a rontást, erősíti az emlékezetet, megvéd a nagy izgalmaktól. Akaraterőt, bátorságot önt belénk, kitartóvá, életerőssé, kreatívvá tesz. Megkönnyíti a figyelmet, segít az akadályok leküzdésében, a gondok megoldásában. Fékezi a haragot, elűzi a félelmet. Felébreszti bennünk a közösségi érzést, segítőkészséget sugall. Személyes érzelmeinket is ápolja, segít a párkapcsolatunkban megértőbbnek lennünk, hogy helyesen döntsünk.

Gyógyhatása: a szex csakra köve: feloldja a gátakat, elősegíti az impotencia és a meddőség okainak megszűnését. Csökkenti a menstruációs fájdalmakat, oldja a nemi szervek problémáit, erősíti a prosztatát. Elősegíti a könnyű szülést. Méregteleníti a vesét, a lépet, a májat és az epét. Javítja a szervezet ásványi és tápanyag felvételét. Vértisztító hatású, vérmérgezésnél is ajánlott, jó hatással van a vénákra, vérerekre, visszérre. Javítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomás problémákat, elállítja a vérzéseket, csökkenti a vércukorszintet. Használjuk fogínysorvadásra, bőrbetegségekre. Csökkenti a reumatikus fájdalmakat és a tüdőgyulladást. Magas láz csökkentésére is alkalmas.

Füstkvarc:

Lelőhelyek: Urál vidéke, Alpok, Brazília, Amerikai Egyesült Államok, Madagaszkár, Németország, Olaszország.

Csakra: a talp mellékcsakrái.

Jegyek: Bak.

Kínai csillagjegyek: Bivaly.

Elem:föld.

Sajátosságai: a védelem köve.

Tulajdonságai: a Szaturnusz tulajdonságait (felelősségérzet, stabilitás) hordozza, de ugyanakkor ellazít és megnyugtat és segíti önmagunk elfogadását, megértését. Segít elengedni a régi sérelmeket, a haragot, a bűntudatot, a félelmet. Semlegesíti a geopatikus földsugárzásokat, elnyeli az elektromágneses szmogot, a negatív érzelmeket finoman szétoszlatja, ezáltal csökkenti a stresszt, javítja a depressziós hangulatot. Segít az álmaink megfejtésében, enyhíti a rémálmokat.

Gyógyhatása: erősíti az izom- és kötőszöveteket, segíti az izületi lerakódások feloldását, a has, a csípők és a lábak betegségeinél nagyon hatásos. Elősegíti az ásványi anyagok felszívódását. Fokozza a koncentrációt, serkenti a hormontermelést. Radioaktív sugarakat bocsát ki, ezért kitűnően lehet gyógyítani vele a daganatos, cisztás, gyulladásos betegségeket. Nyugtatja az idegeket, fokozza terhelhetőségünket, élni akarásunkat, segíti a relaxációt.

 Bejelentkezés:Horváth Viktória-kristályterapeuta(0620/975-9507,0620/368-2882)