Jóga


JÓGA MINDENKINEK


„A jóga az elme hullámainak elcsendesítése.”

                                                                                                  /Patandzsali: Jóga Szútrák/

A jóga nem csupán testmozgás, hanem egy ősi filozófiai rendszer, melynek célja az egyetemes tudás, az egész világot átható egyetemes lélek energiájának és az egyéni tudás, a testbe száll egyéni lélek energiájának egyesítése. Ez egy nagyon összetett folyamat, melyhez el kell csendesíteni mindazt, ami megzavarja az egyéni lélek belső békéjét: a gondolatokat, érzéseket, az elme hullámzásait.

A jóga lassan és mélyen fejti ki hatását: az izmokat rugalmassá teszi, az ízületeket erősíti, az idegrendszert egyensúlyban tartja. A jóga szabályozza a belső elválasztású mirigyek működését és enyhíti a gerincoszlop változásaiból, a helytelen testtartásból adódó bántalmakat.

A klasszikus, mindenki által elvégezhető ászanák fokozzák az életerőt, a test rugalmasságát, élénkítik a vérkeringést, serkentik az agyműködést, lazítják az izmokat és az ízületeket, feloldják a testben lévő energiablokkokat, tisztítanak. A gyakorlatokat követő meditáció pihentet és megnyugtat.

A jóga segíti önmagunk mind teljesebb megismerését. A gyakorlás közben – ahogy lépésről-lépésre fejlődünk a gyakorlatok kivitelezésében − egyre többet és többet tudunk meg önmagunkról, miközben folyamatosan arra törekszünk, hogy a jelenben maradjunk.

A jóga tehát egy egész életre szóló út, nem egyetlen gyakorlás. A hullámok elcsendesedése pillanatnyi állapot, melyet újból megzavarhat a külső és belső világunkat is jellemző folyamatos változás.

“A csendben a lélek megtalálja az utat a tisztább fénybe, és mindaz, ami megfoghatatlan és megtévesztõ, kristálytisztasággal feltárul.”

                                                                                                                /Mahátma Gandhi/

A foglalkozás időpontja: péntek 18.00-19.30

A foglalkozás ára: 2.000 Ft /alkalom, 12.000 Ft/6+1 alkalom (3 hónapig érvényes), 20.000 Ft/10+2 alkalom (6 hónapig érvényes)

Óráinkra  időpontfoglalás vagy telefonos bejelentkezés szükséges,  legalább 1 órával az óra kezdete előtt!

Tudnivalók az első alkalommal!

AZ ELSŐ ÓRA CSAK 1000 Ft!

2016. október 21-én a jóga elmarad! Legközelebb 28-án lesz!


KISMAMAJÓGA


A gyengéd nyújtások és az energetizáló ugyanakkor nem megerőltető gyakorlatok miatt a jóga talán a legjobb mozgás e legcsodálatosabb életszakaszban. Ma már az orvosok is elismerik a jóga jótékony hatását a várandósság időszakában. A gyakorlatok és a meditáció elősegítik a babavárás természetes megélését és testileg és lelkileg is felkészítenek a szülésre.

A jóga energiát ad, segít a stressz kezelésében, javítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást. A jóga rendszeres gyakorlásával megszűnnek a várandósság idején jelentkező „tünetek”: a hányinger, a fáradtság, az alvászavar, az izomgörcs, a székrekedés, a duzzanat és a lábfájás. A helyes testtartás és a légzőgyakorlatok növelik a tüdő légzéskapacitását, ezáltal megszüntetve a légszomjat. A meditáció és a lazítás az érzelmi állapotra is pozitívan hat.

A magzatra is hat a jóga, melynek pozitív hatása később is érvényesül. Orvosi felmérések igazolják, hogy azok a babák, akiknek édesanyjuk a várandósság alatt jógázik, nyugalommal és biztonsággal érkeznek a világra, majd gyorsabb haladást érnek el a szellemi és a mozgásfejlődésben.

A kismamajóga a klasszikus ászanákat adaptálja és ötvözi a természeti népek várandósság alatt alkalmazott mozdulataival.

A jóga tehát egy olyan békés, nyugodt, kellemes közérzetet teremt a várandósság idején a baba és a mama számára, mely elősegíti a kettejük közötti harmonikus kapcsolat és szoros kötelék kialakulását, és lehetővé teszi a születés előtti meghitt kommunikációt a baba és a mama között.

Várunk szeretettel várandósságod 14. hetétől!

A foglalkozás időpontjai: szerda 11.15-12.45, vasárnap 15.00-16.30 

A foglalkozás ára: 2.000 Ft /alkalom, 12.000 Ft/6+1 alkalom (3 hónapig érvényes), 20.000 Ft/10+2 alkalom (6 hónapig érvényes)

Óráinkra  időpontfoglalás vagy telefonos bejelentkezés szükséges,  legalább 1 órával az óra kezdete előtt!

Tudnivalók az első alkalommal!

AZ ELSŐ ÓRA CSAK 1000 Ft!

Órarend